top of page
RetailScience LOGO.png
Data analytics platform voor de retail industrie
PoS BI Retailscience

​RetailScience is een door Qcompany ontwikkelde platform specifiek voor retail en franchise organisaties die te maken hebben met de enorme uitdagingen rondom het nemen van de juiste beslissingen op basis van data.

Het RetailScience platform geeft de  retailer inzicht in al haar data en verrijkt deze met data uit andere (openbare) bronnen. Het platform De heeft een zeer groot aantal plug-ins en connectoren zodat implementatie snel en gemakkelijk gerealiseerd kan worden.

 

Door de koppelingen met social media platformen, social rating websites, google analytics, point of sales, voorraad systemen en boekhoudapplicaties geeft het een retailer de mogelijkheid om data gedreven te gaan worden.  Het platform is gebasseerd op Qcompany's "best practisch" en maakt onder de motorkap gebruik van de cloud technologie van Oracle OCI, Google Cloud Platform en Microsofts Azure.

De oplossing wordt geleverd middels een abonnementen constructie en vergt dus geen grote investeringen vooraf in hardware en is snel in gebruik te nemen. 

Voor een leuke en uitdagende proof of concept gaan we graag de uitdaging aan!

DATA ANALYTICS

Als retail en franchise ondernemingen wil je niet langer beslissingen maken op basis van intuïtie of eerdere ervaringen, maar op data. RetailScience! Het platform waar al jouw in- en externe data samenkomt en analyses met een handomdraai gemaakt zijn.

 

Data vanuit de ECOMMERCE combineren met de data FYSIEKE WINKELS en op die manier een echte customer 360 view realiseren is voor veel franchise organisaties een enorme uitdaging. Met retailscience koppelen we eenvoudig alle databronnen en realiseren we inzichten die het verschil maken!
 

RetailScience is een analyse- en data science platform in de cloud die het mogelijk maakt zonder IT kennis de juiste inzichten te creëren. In jouw applicaties schuilt een schat aan informatie die we samenvoegen met social media en internet bronnen. Start vandaag nog met beslissingen te maken op basis van data!

Point Of Sales Visuals | RetailScience
Point Of Sales Visuals | RetailScience

OMGEVINGSFACTOREN

RetailScience zorgt ervoor dat alle informatie beschikbaar is op jouw analyse platform. 

Wat is de invloed van het weer op de verschillende verkoopvestingen, en bij welk weerbeeld doen welke productgroepen het beter?

 

Omdat we de verkopen koppelen aan het weer uit het verleden, kunnen we nog beter de verkopen te forecasten op basis van de weersverwachtingen.

Met RetailScience ben je in staat om eenvoudig big data bronnen, zoals het weer, te koppelen aan je eigen data. Dit geeft pas echt zinvolle inzichten 

POINT OF SALES

Zoveel winkel formules zoveel Point Of Sales systemen. Wij bij RetailScience hebben het werk alvast voor jouw gedaan. Of je nu een of meerdere POS systemen gebruikt dat maakt niet uit. Wij laden alle data vanuit je POS naar onze datalake en vanaf daar gaan we er pas echt zinvolle dingen mee doen.

Maak hiërarchieën van winkels of je eigen rapportage hiërarchie voor producten. Onafhankelijk van het POS systeem ben je vrij om met je data aan de slag te gaan.

NCR, Oracle, Lightspeed, etc

Afhankelijk van het systeem en natuurlijk welke modules je gebruikt hebben we API's, webhooks, ETL etc ontwikkeld. Voor jouw als analyst is het het belangrijkste dat jij de data beschikbaar krijgt en het liefst real-time!

Retailscience maakt het mogelijk om echte inzichten te krijgen uit jouw POS data.

Word een data gedreven retailer in een paar
simpele stappen

1. Maak alle data beschikbaar

RetailScience maakt gebruik van de laatste technologieën om data beschikbaar te maken voor jouw als gebruiker.  We integreren standaard met alle point of sales systemen. Je website-informatie koppelen? Je Google Analytics is beschikbaar! De lijst met databronnen en integratie services zijn praktisch onuitputtelijk.

We maken gebruik van diverse integratie services, RESTAPI's, ETL technologie, etc. om alle data die voor jouw relevant is beschikbaar te stellen. Wil je zelf data toevoegen om een bepaalde analyse te maken?

Upload je spreadsheet of connect je dropbox en selecteer je bestanden (je aanpassingen worden automatisch doorgevoerd)!

machine learning point of sales

2. Structureer & analyseer data

We hebben alle databronnen al aangesloten voor je. Ook zijn de nodige modellen beschikbaar gesteld om ervoor te zorgen dat jij alle data die je met elkaar wilt combineren beschikbaar is.

Nu begint "the fun stuff" met RetailScience is het zo simpel als drag-and-drop!

3. Visualiseer

Kijken naar het verleden? Dat is verleden! Natuurlijk wil je weten wat je verkopen, bezetting, marge en voorraden zijn per winkel en product. Door gebruik te maken van een hele rijke set aan visuals kan je de data goed doorgronden en visueel aantonen wat er zouden moeten gebeuren!

3. Add sience!

Retailscience maakt voorspellen gemakkelijk. Drop je belangrijkste drivers van sales zoals het weer, drukte beeld, verkopen etc in het canvas en laat Retailscience je verkopen voorspellen!

Met een simple drag-and-drop voorspel je je sales van de aankomende dagen. We ondersteunen ARIMA, ETC forecast en andere methoden.

Datascience point of sales
bottom of page